Pagina NON-PAMFLET

Pagina NON-PAMFLET
Conflict cu editura

Mai jos voi spune câte ceva despre conflictul meu cu o editură.
Dacă nu vă interesează acest subiect şi doriţi doar să citiţi umor, atunci selectaţi ce doriţi din Arhiva din partea dreaptă sau apăsaţi aici.
Am spus că este o editură mică, dar este chiar foarte mică, are un singur angajat.
Este vorba despre domnul C., patronul şi singurul angajat al Editurii G. L., cu sediul în oraşul A. I.
Infracţiunea comisă de el este înşelăciune şi se pedepseşte cu închisoare.
Nu toate editurile mici sunt slabe. Ştiu o editură mică, care a tipărit un număr nu prea mare de volume, dar sunt nişte bijuterii. Păcat că nu am cunoscut această editură mai demult, înainte să achit bani degeaba editurii G. L. Oamenii aceştia chiar iubesc cartea, spre deosebire de domnul C., care crede că doar ambalajul vinde marfa şi nu contează că textul e un ghiveci. Asta a făcut cu textele mele, cărora eu le-am făcut o formatare de nota 20. El mi-a transformat formatarea într-un ghiveci. O carte trebuie să arate bine şi înăuntru, nu doar să aibă coperte lucioase. Dacă formatarea e un ghiveci (unii ar spune : “e varză”), cine citeşte cartea ? Cred că nimeni, chiar dacă autorul este foarte bun.
CIP-ul pentru una dintre cărţile mele a fost eliberat de Biblioteca Naţională a României în urmă cu aproape doi ani. Ce a făcut domnul director de editură în acest timp cu CIP-ul pentru cartea mea şi cu banii mei ? L-am întrebat şi a zic că el ţine CIP-ul cât vrea şi publică atunci când vrea. Să facă el ce vrea cu banii lui şi cu munca lui, nu cu banii mei şi nu cu munca mea.
Dacă îl suni şi îl întrebi când vor fi lansările, ce răspunde ? Nu mai are timp de discuţii şi închide telefonul. Acest om are un caracter jalnic.
Am crezut că BNR, după ce eliberează un CIP pentru o carte a unui autor, urmăreşte activitatea editurii, ca să vadă când apare cartea pentru care a eliberat CIP-ul. Apoi, un anumit număr de exemplare trebuie predat Bibliotecii Naţionale. Dacă B.N. nu primeşte aceste exemplare, deşi a dat CIP-ul, nu are nici o reacţie ? Nu verifică editura, ca să vadă ce probleme sunt ?
Pentru infracţiunea de înşelăciune pe care a comis-o domnul director al editurii G. L., verificări vor face organele penale. Iar domnul director cu caracter jalnic, va trebui să îmi restituie banii achitaţi, plus despăgubiri pentru prejudiciile uriaşe pe care mi le-a făcut, plus penalităţi pentru fiecare zi de întârziere. Şi în curând se fac doi ani, deci în jur de 700 de zile. Fiecare zi de amânare a restituirii banilor, îi va aduce încă o zi de penalităţi (aşa cum trebuie să plătim cu toţii penalităţi pentru fiecare zi de întârziere la plata facturilor sau la impozite).
Acesta NU ESTE un pamflet.

Gabriela Morar.







Revin,    luni, 03.dec.2012
A mai trecut ceva timp, iar domnul care se pretinde director de editură,  d-l v. ş. c., se face că plouă. Fiecare zi de întârziere îi va aduce penalităţi tot mai mari şi despăgubirile pentru prejudicii vor creşte.
 Domnule aşa-zis director de editură,  v. ş. c., ce aţi făcut cu banii mei ?!
Exact în urmă cu un an, vă achitam ultima tranşă pentru a doua carte. Ar fi trebuit ca imediat după aceea, să-mi tipăriţi cărţile, două volume. Dar dvs., domnule director de editură, aţi avut cu totul alte activităţi, anul trecut, în decembrie, după ce eu am achitat ultima tranşă. Pe banii cui, aţi avut acele activităţi ?!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu